Lägg till din Trafikskola

Tips för att hitta rätt trafikskola

Vilka trafikskolor passar?

Det första steget är att kolla vilka trafikskolor som passar dig bäst ur en rent logistisk synvinkel. Du vill ju inte behöva ha lång resväg till din trafikskola. Det optimala är alltså att försöka hitta en trafikskola som ligger nära antingen ditt hem eller jobbet/skolan. Förresten kan du hitta din närmaste trafikskola i denna lista.

Så ta en titt på trafikskolor i närområdet. Om du bor i en mindre stad kanske du inte har så många att välja på, men i större städer finns ofta många trafikskolor. Om du jobbar kan du också kolla på trafikskolor i närheten av din arbetsplats – det är ju ofta möjligt att komma överens med sin chef att man tar längre lunch ett par gånger i veckan och att man då tar körlektioner. Det är alltså viktigt att din trafikskola är lättillgänglig.

Konsultera kompisar

Ett bra tips är att prata med dina vänner. Tänk efter – vem i din vänkrets har tagit körkort relativt nyligen? Kontakta denna person och fråga – vilken trafikskola gick du på? Vem hade du som lärare? Var du nöjd? Vad var du mindre nöjd med? Hur mycket pengar spenderade du?

Använd också ditt sociala nätverk – varför inte fråga på Facebook och/eller Twitter? Du kanske inte får lika exakta svar som från en nära vän, men du får garanterat in fler tips. Att hitta sin trafikskola genom sina vänner eller via sitt sociala nätverk är ett av de bästa sätten.

Sök info på nätet

På internet kan du ofta hitta mycket information om trafikskolor, särskilt när det gäller lite större skolor. Du kan även kolla in tjänster som till exempel Rejta.se, samt olika nätforum.

Var dock uppmärksam på trafikskolor där kommentarerna känns fejkade – ibland händer det att trafikskolorna skriver positiva omdömen om sig själva (eller så samarbetar de med något företag som arbetar med deras internetmarknadsföring som gör detta). Om en trafikskola alltså har 50 omdömen som ger maxbetyg är det läge att fundera – är alla dessa omdömen verkligen sanningsenliga?

Det viktigaste – besök trafikskolan

Det allra viktigaste är självklart att besöka den trafikskola du funderar på att anmäla dig hos, allra helst bör du dock besöka två eller flera så att du har något att jämföra med. Om du inte hinner besöka skolorna kan du alltid ringa – men viktigt är att du tar någon form av kontakt med fler än en skola innan du bestämmer dig.

Det är bara genom att bilda dig en personlig uppfattning som du kan fatta ett slutgiltigt och informerat beslut om den trafikskola du funderar på verkligen passar dig.

Det kan vara svårt att veta vad man ska fråga trafikskolan, så därför har vi skrivit en artikel som fungerar som en sorts checklista med frågor du kan ställa för att få en bra bild över om trafikskolan passar – läs artikeln Frågor till trafikskolan här.